De rigtige låse giver den fornødne sikkerhed

De rigtige låse giver den fornødne sikkerhed

sikker lås

I gamle dage var en lås bare en lås, og det var ikke så avanceret at begå et indbrud. I takt med at alting er blevet moderniseret, er nøglesystemer naturligvis og undergået den udvikling. Det er klart, at det grundlæggende princip er det samme, som det var tidligere. Man sætter naturligvis stadigvæk en nøgle i et nøglehul og på den måde kan man låse døren. Nu findes der imidlertid meget avancerede systemer med systemnøgler, man ikke kan kopiere og lignende. Hvis man leder efter et nyt låsesystem er det derfor ikke længere blot et spørgsmål om at vælge og installere det nye system. Selve udvælgelsen kræver mange overvejelser både med hensyn til hvor høj grad af sikkerhed, man har brug for men også hvor høj grad af sikkerhed ens budget tillader.

Hvorfor har vi overhovedet brug for låse? 

I en perfekt verden ville låse være særdeles overflødige. I den verden ville man lade sin dør stå ulåst og vide med sikkerhed, at ingen ville have behov for at bryde ind og stjæle eller ødelægge dine genstande. Sådan er verden imidlertid ikke bygget op. Der har altid været forbrydere og i takt med at låsesystemerne udvikles og alarmsystemerne forbedres, bliver tyvene dygtigere og dygtigere og sørger for at holde sig ajour med, hvordan de alligevel kan snyde sig adgang til andres ejendele. Dette gælder uanset om man tænker nøgler og låse i et privat- eller erhvervshenseende, at det er en nødvendigt onde, da folk kan have svært ved at kende forskel på dit og mig. Som privatperson kan man typisk nøjes med et almindeligt låsesystem og eventuelt et alarmsystem, som advarer hvis nogen alligevel skulle komme ind ad andre veje. Virksomheder vil imidlertid over have brug for at større og noget mere omfattende system og skal derfor gøre sig nogle noget mere omfattende overvejelser i udvælgelsen af låse.

Hvilke låse skal jeg have? 

Hvis man ikke er ekspert på området kan det virke som et ganske uoverskueligt virvar at finde rundt i, når man skal vælge sit nye system. Man skal overveje alle mulige forskellige ting. Hvor stor er virksomheden, hvor meget skal virksomheden sikres, hvad må det koste osv. Samtidig skal man overveje, om man ønsker den traditionelle form for låse, nemlig den mekaniske og den automatiske. Den automatiske er den nye og meget mere moderne form for låse, som man kender fra nyere bygninger og bygninger med behov for høj sikkerhed. Man kender også de automatiske låse fra hotelbranchen, hvor man kun de allermindste hoteller fortsat bruger mekaniske nøgler til deres værelser. I stedet bruger de fleste hoteller nu automatiske låse i form af nøglekort, og enkelte steder benytter man chips. Med dette system fører man blot kortet op til døren eller igennem en kortlæser, som registrerer, om det er det rigtigste kort. Disse kort kan spærres, erstattes, udskiftet, annulleres og så videre, hvilket gør dem oplagte til formålet, da hotelkunder er i stor risiko for at smide en nøgle væk, og så er en automatisk nøgle typisk billigere at erstatte.

Have your say