Nu slår TeliaSonora og Telenor sig helt sammen

Nu slår TeliaSonora og Telenor sig helt sammen

De to af Danmarks største teleselskaber i Danmark går nu fuldstændigt sammen. De to teleselskaber startede deres eventyr da de slog deres netværk sammen, men nu er deres samarbejde altså blevet fuldendt.

Danmarks henholdsvis anden-og tredjestørste teleselskaber som er det norskejede Telenor og det svensk-finsk ejede TeliaSonora, slår nu trådende endnu længere sammen. De har sammen ventet på den rigtige tid til at slå sig sammen til et stort firma, og det skete så den 3. December 2014.

Tilsammen udgør de nu en endnu større telekoncern end førhenværende nummer 1 TDC. Det gør de da de nu med sammenslutningen får med cirka 3,5 millioner kunder, og en markedsandel på 40% af hele det danske telemarked.

Udover deres telesammenkobling bliver deres bredbånd nu også koblet sammen, og det vil gøre at deres omsætning tilsammen til lande på over 9 milliarder kroner om året. Tilsammen har selskaberne anset at de kan spare over 800 millioner kroner, når sammenlægningen er helt gennemført engang i 2019.

I Danmark er konkurrencen på telemarkedet hårdere end nogen anden, og Kjell-Morten Johnsen, europadirektør for Telenor, mener at sammenlægningen for de to selskaber var den eneste mulighed for at kunne stå endnu stærkere.

Telenor og Telia høre begge til blandt nogle af verdens største mobilselskaber, men intet andet sted i verden er det set, at en konkurrence om netværk har ført til et direkte fællesejet selskab, som her i Danmark.

Sammenlign mobilselskaber

Som et lille tip hertil har jeg fundet en rigtig gode side, telmodi.dk, hvor du hurtigt og nemt kan sammenligne mobilabonnementer.

Have your say