Murer i Skanderborg og Århus

Murer i Skanderborg og Århus

bygger mur

Murefaget er en af grundpillerne i vores moderne samfund. Hvis vi ikke havde lært mureteknikken kunne vi ikke bygge vores moderne storbyer. I Danmark blev de første kirker bygget ved hjælp af murere teknikker som danskere lige havde fundet ud af fra sydlandske handelspartnere men de første samfund som gjorde brug af mureteknikken er flere tusinde år gammel og var nede i

Murer har en lang tradition og er en af verdens ældste håndværk

Mellemøsten samtidig med de første moderne civilisationer. Det som en moderne murer laver er at han arbejder med at bygge huse og så bagefter med at vedligeholde og renoverer dem sådan at de ikke går i stykker. Når man uddanner sig til murer lærer man meget om forskelige slags sten, om jordforhold, samt om fliser. Samtidig så lærer man om hvordan man kan binde disse materialer sammen med mørtel og fuge. Man lærer blandt andet også hvordan man blander mørtel og fuger og sammensætter cementen som også er et meget populært byggemateriale. En vigtigt del og helt essentiel del af arbejdet er at man selv kan tegne, planlægge og så bagefter læse plan tegninger af de huse som man kommer til at arbejde på. Man skal benytte sig af disse tegninger altid og følge dem til punkt og prikke da der er mange timers hårdt arbejde med at regne ud og designe huset. Hvis du ikke arbejder præcist efter tegninger risikerer du at bygge noget som ikke kan holde og måske styrter sammen.

En murer skal være meget omhyggelig med sit arbejde for ikke at kan det have store konsekvenser

Du vil bagefter så skulle stå til ansvar for hvordan at dit murearbejde har været skyld i ødelæggelse af det andet menneskes ejendom. Når du uddanner dig som murer vil du først være lærling. Du vil lære af de mere erfarende svende som kan for eksempel forklare dig hvordan du murer væggene op sådan du sikre at de bliver totalt lige. Det vil også lære dig hvordan du arbejder og lægger tagsten som i sig selv er en meget besværgelig proces og lære dig at støbe en sokkel til huset. Så der er mange forskelige arbejdsopgaver du kan risikerer at løbe ind i. I Skanderborg bliver der her for tiden bygget i stor stil og det kan være attraktivt for en murer at finde arbejde i dette område og det samme kan gøre sig gældende for Århus som også er en by hvor der bliver bygget i stor stil her for tiden. Dette kan skyldes at folk får lyst til et eventyr her årene efter finanskrisen og ikke er så bange for at skulle investerer mange penge i store byggeprojekter. Ikke kun i Danmark men også på den Arabiske halvø bliver der bygget i stor stil med massere af arbejde for murere og andre i konstruktionsbranchen til følge. Man kan næsten kalde det for en byggerenæssance.

Kilde: http://joth.dk/

Have your say