Guide til at vælge de rigtige vinduer

Guide til at vælge de rigtige vinduer

vinudespudsning

I mange ældre huse kan vinduerne være mange år gamle. Det betyder at de kan være slidte og utætte. Det kan både mærkes på indeklimaet og på varmeregningen. Der er ikke nogle fordele ved gamle, slidte vinduer og derfor kan det være tid til at få udskiftet dem.  Når man skal have nye vinduer, er det en fordel at skifte vinduerne i hele huset. Det kan dog være en dyr fornøjelse og derfor er det vigtigt at man indhenter tilbud fra forskellige firmaer. På den måde kan man få mængderabat og spare penge. Det kan desuden være en god idé at få sat energivinduer i. Der findes mange forskellige former for vinduer, og det kan derfor være en fordel at forhøre sig hos de professionelle, hvad der ville være den bedste løsning for lige præcis dit hus. Forhør dig f.eks. hos de professionelle i Odense eller Kolding.

Energivinduer

Når du skal have nye vinduer, kan det være en stor fordel at vælge et energirigtigt produkt. I dag tager stort set alle nye produkter højde for at der skal være god isolering, så varmen ikke slipper ud af vinduerne. Sammenlignet med den gamle slags, kan det altså være mange penge at spare ved at skifte de gamle ud med et mere energivenlig produkt. Når du skal vælge det rigtige produkt, kan det være en fordel at vælge et produkt, som er produceret i Danmark. Prisen kan være lavere ved disse produkter og man er samtidig sikret at produktet er tilpasset de forhold der er gældende her i landet.

Det er vigtigt at glasset er tilstrækkeligt isolerende. Det er hele pointen med at skifte de gamle ud med de nye. Her skal man enten vælge 2 lags eller 3 lags. Prisen er forskellig på disse to typer, og derfor kan budgettet afgøre hvilken type glas, man skal vælge. Der er mange andre ting, der skal tages stilling til, når man skal vælge det rigtige produkt. Udseendet har stor betydning, så længe man bare vælger det rigtige glas.

Mange forskellige typer

Der findes som sagt mange forskellige typer, som alle er forskellige af udseende. Vinduerne skal gerne passe til husets udseende og derfor er det ikke helt ubetydeligt hvilken slags man vælger. Hvis man bor i et gammelt bondehus, er det vigtigt at vælge en type, som passer til husets æstetiske udtryk. Hvis man bor i et mere moderne hus, skal man lige sådan vælge en type, som passer til det udtryk. Man kan f.eks. vælge Dannebrogvinduet, som er meget klassisk i udseendet og dermed passer til de fleste huse. Hvis man er mere til det moderne udtryk, skal man måske vælge et sidehængt vindue. Denne type har et moderne, men stadig klassisk udtryk. Det kommer med hasper og stormjern og fås også med energivinduer. Hvis man er interesseret i et stort lysindfald, kan man vælge fastkarmvinduer. Denne type har en ramme, som går helt ud til karm, som ikke kan åbnes, hvilket giver maksimal udnyttelse af lysindfaldet fra solen.

Have your say