Et godt sted for udviklingshæmmede

Et godt sted for udviklingshæmmede

ung kvinde på opholdssted

I samfundet er det yderst tabubelagt at snakke om udviklingshæmmede, da det oftest forbindes med noget man ikke har kendskab til. Mange mennesker lever stadig i dag, uden at have været i nærheden af en udviklingshæmmet person og kan af samme årsag ikke forholde sig til situationen. Som forældre eller generelt familie er det svært at håndtere en sådan situation alene, da udviklingshæmmede både kan lide af fysiske og psykiske lidelser, nogle værre end andre. Dog er det muligt for omgangskredsen at søge hjælp hos blandt andet bosteder rundt om i landet, hvor det at være udviklingshæmmet blot er en del af dagligdagen. På bosteder er det muligt for den udviklingshæmmede at fjerne sit fokus fra sin sygdom og lidelse, og derimod fokusere på at udvikle sine kompetencer frem mod et godt resultat.

Et godt bosted for udviklingshæmmede

Der findes mange kompetente bosteder rundt om i landet, hvor man håndterer den udviklingshæmmede på bedst mulig måde. Dog er Fyn berygtet for at have en masse bosteder som fokuserer på lige nøjagtig de værdier der burde være fokus på, for at skabe omsorg og støtte. Omsorg og støtte er nemlig nøgleord i denne sammenhæng, da både personen med sinde lidelser er nødt til at få skabt noget selvtillid og bryde tabuet, mens alle de pårørende omkring den eksakte person har behov for at blive støttet gennem processen. Bosteder er et godt sted at starte, hvis man som pårørende ønsker at give den udviklingshæmmede den bedst mulige oplevelse og følelse af, at være en del af et fællesskab som både forstår det som man går i gennem med alene, men som også engagerer en til at gøre mere ud af sit liv. Af lige nøjagtig den grund giver det den udviklingshæmmede mulighed for at se ud over ens egne evner og skubber grænserne for hvad der er muligt i forhold til lidelsen.

Omstillingsparate bosteder for udviklingshæmmede

Alle bosteder har egne standpunkter i forhold til hvad der er behov for at tilbyde de udviklingshæmmede. Nogle bosteder tilbyder normal skolegang, hvor man ikke bliver set sig uden for af de andre, da alle netop er der pga. de har en bestemt lidelse. Bosteder er skabe til unge såvel som ældre, mænd og kvinder, samt ikke desto mindre for personer enten med psykiske eller fysiske handicaps eller lidelser. Bostederne er generelt alle omstillingsparate, hvilket betyder at der er professionelt personale til rådighed, for at tage sig godt af diverse former for akutte situationer, hvis behovet anses for at være til stede. Generelt så er der en hjælpende hånd døgnet rundt, som der er til for at give alle en følelse af sympati og omsorg for, hvad situationen nu drejer sig om. Et bosted for udviklingshæmmede er lavet for, at bryde det yderst tabubelagte emne, hvor mennesker med diverse former for lidelser ikke får givet den mulighed at føle sig normale. Bosteder for udviklingshæmmede er oprettet til gavn for alle, da de udviklingshæmmede netop bliver givet chancen for at føle sig normale og for en gangs skyld ikke skelne sig ud.

Besøg denne hjemmeside, hvis det lyder som noget for dit barn

Have your say