Få installeret markiser for æstetisk og effektiv solafskærmning

Få installeret markiser for æstetisk og effektiv solafskærmning

markiser

Til moderne byggeprojekter er det at foretrække, at solafskærmningen bliver tænkt ind i byggeplanerne. Bygninger kommer i mange forskellige former og størrelser, og ligeså er der masser af forskellige former for solafskærmning. En type af udendørs solafskærmning, der gør sig gældende både på store og mindre bygninger er markiser.

Markiser er en klassisk form for solafskærmning, som med sin lette justerbarhed og flotte udseende har været et foretrukket valg både herhjemme og i udlandet. Når vi her skriver om markiser, handler det ikke kun om den klassiske markise med svingarm. Med de mange nye kreativt designede bygninger, der bliver bygget, er det klassiske design ikke altid tilstrækkeligt til at yde en effektiv solafskærmning.

Heldigvis er der lavet nogle nye og mere fleksible designs til markiserne, som gør det muligt at få monteret markiser på langt de fleste vinduer.

Faldbomsmarkiser til store vinduer

På grund af de klassiske svingarmsmarkisers vinkel har de ikke tidligere kunne blive monteret på smalle og især høje vinduer. Heldigvis er der blevet udviklet en smart løsning, så også de høje vinduer kan få monteret markiser.  Svaret er en faldbomsmarkise.

Faldbomsmarkisen er delt op i to dele. Den øverste del er en solscreen, som sørger for solafskærmning i den øverste del af vinduet. Men længere nede kan faldbomsmarkisen foldes ud som en klassisk markise, der tillader udsyn, hvilket i den grad må siges at være en fordel på solskinsdage.

Faldbomsmarkisen ses tit på store kontorbygninger med mange vinduer, da den enkelte medarbejder gerne selv skal kunne styre sin solafskærmning. Markisen har jo den store fordel, at den tillader dagslyset at trænge ind. På en lang og hård arbejdsdag kan lidt frisk dagslys gøre en stor forskel for ens arbejdsmoral!

Find en markise der matcher bygningens design

Den udvendige solafskærmning spiller en stor rolle i bygningens udseende, og derfor er det også vigtigt, at markiserne udvælges med bygningens øvrige design in mente.

Heldigvis findes der ikke kun forskellige typer af markiser. De fås også i et væld af farver, materialer og designs, så det er altid til at finde en markise, der passer til hvert enkelt projekt. Til en facade i lyse farver giver det kun god mening, at farvetonen på markiserne skal være i en den lyse ende af farvespektret. Det samme gælder selvfølgelig for mørke facader.

Der skal også træffes en beslutning i forhold til graden af solafskærmning. Nogle materialer er bedre til at holde solen ude. Du har sikkert prøvet at rulle ned for et gardin for at skærme mod nogle skarpe solstråler, uden at gardinet har haft den store effekt. Det samme gør sig gældende med markiser.

Have your say