A-kasse

A-kasse

akasse

Alle danskere har ret til at være medlem af en a-kasse, det handler om at man får sig tilmeldt og derefter er der forskellige ting man skal opnå før man kan få dagpenge fra dag 1 af. Der findes mange forskellige a-kasser i Danmark, og de er tit tilknyttet en eller flere fagforeninger, og tit er disse foreninger på hvert marked eller område. Det vil sige at en fagforening tit tager sig af et erhverv, men som regel har de flere erhverv, dog tit indenfor samme område, da det er nemmest at have med at gøre for fagforeningen og deres medlemmer. En a-kasse en din sikkerhed mod arbejdsløshed, så hvis man skulle stå i den uheldige situation at blive fyret fra sit arbejde, så har man sikkerhed hvis man er medlem af en A-kasse.

Tilbud og ydelser igennem en a-kasse

En a-kasse har mange forskellige tilbud og ydelser til dig som kunde af en a-kasse, og tilbud betyder ikke at man får rabat på noget, men at de tilbyder deres hjælp hvis man bliver fyret fra sit arbejde, eller hvis man har spørgsmål til forskellige ting. A-kasser er der først og fremmest til at hjælpe dig hvis du bliver fyret fra dit arbejde, og her vil de udbetale dagpenge, hvis du ikke har fundet et job med det samme. Det er lidt forskellige fra a-kasse til a-kasse hvor længe man skal have været medlem for at få dagpenge fra dag 1 af, men det kan man kontakte sin a-kasse og finde ud af. Derudover er det også dem som udbetaler feriepenge i de fleste tilfælde, nogle virksomheder har deres eget system. Yderligere er det også dem som udbetaler efterløn, så det kan være en god ide at være medlem af en a-kasse fra starten af. Derudover tilbyder de vejledningssamtaler hvis man står uden job, så de kan hjælpe med at finde det rigtige job til dig, og de indberetter til diverse jobcentre.

A-kasse for studerende

Der er mange a-kasser som tilbyder at studerende kan være gratis medlem imens de studerer, og dermed kan få støtte fra den dag de er færdige med studiet. Her er det en god ide at undersøge hvilke a-kasser der er på markedet, og hvilke der passer til den studieretning man har valgt, for det er en god ide at kontakte disse for at hører hvilke muligheder man har. Som regel skal man betale for at være medlem fra dag 1 af som man bliver færdig for at kunne få dagpenge fra dag 1, men man har sparet mange penge på at være gratis medlem i sin studie periode. Dermed kan det være en god ide at undersøge, og få sig tilmeldt hvis man kan være gratis medlem, eller hvis man har et fuldtidsjob. De er her for at hjælpe dig, og det kan betyde meget for dig hvis du skulle gå hen og blive fyret på dit job, eller ikke kan finde et job når man er færdig med sit studie. Der er mange a-kasser derude, det er bare med at finde dem.

Have your say